Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Bringebærsjokkis

Bringebærsjokkis

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Har du smakt den deilige kombinasjonen av sjokolade og bringebær? I denne dessertkaken får du nemlig fram dem, i en lett og luftig sjokoladekake smuldret sammen med en frisk bringebærmoussé og kaffekrem - fungerer like godt som dessert, som dandert til en flott kake

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne dessertkaken skapte blod på tann, eller rettere sagt bringebær og sjokolade på tann, i vår familie når vi ønsket en frisk og lett dessert. Det er en dessertkake jeg stolt kan servere, eller nyte for meg selv i sofakroken

Fremgangsmåte

Sjokolade-sukkerbrød:
1. Sett stekeovnen på 175 grader
2. Spray en ønsket bakeform (volum på ca 2,5 liter eller form på 25 cm) med bakefett
3. Pisk eggehvite og sukker stivt, vær OBS! på at bakebolle og pisk er helt fettfrie og rene for å oppnå ordentlig stiv marengs som du kan snu på hodet uten at den faller ut
4. Tilsett og pisk raskt inn én og én eggeplomme
5. Sikt alt det tørre og vend forsiktig inn i marengseggedosisen med en slikkepott
6. Fordel forsiktig oppi formen og stek på nederste rille i ca. 30 minutt, eller til det ikke er noen deig igjen på en strikkepinne du stikker kaken med
7. Avkjøl helt, gjerne i kjøleskap (lurt om du skal lage kake, siden den da blir mer fast i formen og lettere og skjære i og fylle dagen etter)

Bringebærmoussé:
1. Sjekk at de frosne bringebærene er ordentlig tint og myke
2. Mos eller miks bringebærene til en jevn blanding uten klumper
3. Sil bringebærene for å få bort frøene
4. Legg gelatinplatene oppi kaldt vann en etter en, slik at hver plate får vann i mellom seg, i ca. 5 minutter
5. Kok opp halvparten av bringebærene du har silt
6. Klem ut vannet av de myke gelatinplatene og tilsett i de varme bringebærene i gryta - rør godt
7. Bland de varme bringebærene tilbake oppi de kalde, rør rundt og sett i kjøleskap
8. Kok opp 80 g vann og 170 g sukker til alt sukkeret er oppløst
9. Pisk 4 eggehviter og 2 ss sukker til stiv marengs som kan snus opp ned uten å falle ut
10. Tilsett så vann-og-sukker-blandingen oppi marengsen og pisk til bollen er kald
11. Ta bringebærene ut av kjøleskapet, rør rundt og rør inn i marengsen
12. Pisk kremfløten og bland oppi bringebærmarengsen litt og litt
13. Sett kaldt til du skal bruke den, gjerne over natta

Kaffekrem:
1. Lag en kopp kaffe
2. Bland alt ved lav hastighet til en myk og god krem

Hele dessertkaken:
1. Gjør klar sjokolade-sukkerbrød og bringebærmoussé dagen i forveien
2. Bland sammen kaffekremen
3. Sett sammen som du ønsker - bruk kreativiteten. F.eks. en dessertkake der du i grunnen bare slenger oppi litt kake der og litt krem der og litt moussé der, eller som en ordinær kake som du fyller med bringebærmoussé og dekker med kaffekrem (kan være lurt å lage trippel oppskrift med krem om du skal dekke hele kaken).
4. Nyt i alene eller i godt selskap

Ingredienser

Sjokolade-sukkerbrød:
4 eggehviter
150 g sukker
4 eggeplommer
0,5 dl hvetemel eller Semper glutenfri mix for glutenfri dessertkake
0,5 dl potetmel
1 dl bakekako
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Bringebærmoussé:
400 g frosne bringebær, tint helt myke
3 stk gelatinplater
80 g vann
170 g sukker
3 eggehviter
2 ss sukker
3 dl kremfløte

Kaffekrem:
2,5 dl melis
0,5 ss bakekako
55 g Bremykt, romtemperert
3 ss sterk kaffe, f.eks. espresso
2 ss melk