Legg inn oppskrift
Dsc 2361

nydelige vaniljeboller

Boller blir best med Bremykt

verdens beste rosinboller boller fylt med vaniljekrem

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Disse er det min familie vil ha på en lørdagskveld. Jeg må alltid ha de i fryseren, kan lunes i ovnen eller i microbølgeovnen.

Fremgangsmåte

1.Smelt 100 g smør 2. lunk melken til fingervarmt . 3. Bland sukker kardemomme, hornsalt, gjær og melk i en bolle , ha oppi litt og litt mel mens du rører . Det lønner seg å bruke en maskin. Pass på at deigen ikke blir for hard, best når den er litt klissete. La maskinen gå i ca.10 minutter. 4. Ha oppi rosiner helt på slutten av eltingen. 5. La heve til dobbel størrelse . 6. Del opp i ca 12 emner. trykk de flate 7. Ta en ts vaniljekrem i midten å brett deigen rundt, sett den med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett. stek på 230 grader i 8-10 minutter.

Ingredienser

100 g.smeltet Bremykt . 1dl sukker. 50 g gjær for søte deiger. 3,5 dl lunken melk. 0.5 ts kardemomme. 0.5 ts hornsalt. 1/2 pakke rosiner (valgfritt) . Ferdig vaniljekrem