Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

14600838 1751116301807246 3309803857808562440 n 2037410 8 1487771163594

Brytebrød

Rundstykker blir best med Bremykt

Disse brytebrødene passer perfekt til å dele ved flere anledninger. De passer ypperlig til ei god høstsuppe, som en overraskelse til nistepakken eller på et spleiselag.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Start med å ha gjær,salt og hornsalt i bakebollen (her er det best å bruke kjøkkenmaskin). La gjæren smelte med saltet. Smelt smør og hell i melken. Pass på at melkeblandingen ikke er for varm før du heller over i bakebollen. Tilsett mel og elt til deigen slipper bollen. Elt så inn olivenolje,la maskinen gå på lav hastighet i første omgang,men øk gradvis når oljen går inn i deigen. La deigen heve i minst 30 min. Del deigen i 16 like emner. Lag to "blomster",la de etterheve i 15 min før de går midt i ovnen på 225° i ca 15-17 min.

Kan pensles med egg å strø på feks sesamfrø,valmuefrø eller revet ost.

Ingredienser

50g gjær
1 ts salt
1 klype hornsalt
100g smeltet Bremykt
5 dl melk
Mel til deigen slipper bollen
Ca 1/2 dl olivenolje