Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Snapchat 1127037031

Sjokoladekake med kefir

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Sjokoladekake som holder seg saftig og myk i mange dager, med en herlig sjokoladesmørkrem

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne blir like godt motatt hver gang jeg lager den. Har den i alle bursdager.
Den er også veldig god til og fryse ned og ta opp senere, for den er like fersk når den har tint.

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1 - smelt smøret først sånn at det avkjøles.
2- pisk egg og sukker til eggedosis.
3- bland i smeltes smør.
4- sikt sammen det tørre og ha det tørre og kefir vekselvis i eggedosisen.
5- rør forsiktig til du hsr en klumpfri og jevn deig.

Smørkrem:
1- ha smør og melis i en bolle og mix sammen.
2- ha resten av det tørre og mix inn. Bruk en mix master.

Ingredienser

Sjokoladekake:
250 gram bremykt.
4 store egg.
300 gram sukker.
6 ss kakao.
2 ts vaniljesukker.
3 ts natron.
450 gram hvetemel.
6 dl kefir.

Smørkrem:
100 gram romtemperert bremykt.
300 gram melis.
1,5 ts kakao.
1,5 ts vaniljesukker.
4-5 ss sterk kaffe.