Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 20180922 145030

Karamellsuksess

Kaker blir best med Bremykt

Verdensbeste suksess-kake med salt karamell og daim.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Den er vilt god! Den er perfekt søt og salt, sprø og myk!

Fremgangsmåte

Bunn:

1. Pisk eggehviter stive, og tilsett melis litt etter litt til til du har en glatt marengs.

2. Hakk opp mandler og hasselnøtter. Rør inn bakepulver og vend dette inn i marengs sammen med grovhakkede daim.

3. Stryk ut marengsen i den formen du vil på et bakepapir, og stek på 175 grader i en halvtime på varmluft. Avkjøl.

Gul krem:

1. Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en kasserolle.

2. Varm opp under omrøring, til kremen tykner, skal ikke koke. Kremen tykner litt under avkjøling.

3. Sil kremen, og avkjøl til romtemperatur på kjøkkenbenken.

4. Når eggekremen er romtemperert, tilsetter du smør i små terninger mens du pisker. Smøret skal være romtemperatur.

5. Smør kremen over marengsen. Smelt sjokolade og dryss over Gulkrem en sammen med oppkuttet daim og salt karamell.

6. Lag salt karamell ved å blande sukker og vann, og kok opp til sukkeret er smeltet og har fått brun fargen du vil ha. Tilsett smør, og rør rundt. Hell kremfløten i og la småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt.

Ingredienser

Bunn:

5 eggehviter
200 g melis
50 g hasselnøtter
110 g mandler
1 ts bakepulver
110 g Daim

Gulkrem:

5 eggeplommer
130 g hvitt sukker
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
110 g smør

Topping:

100 g kokesjokolade
200 g Daim

Salt karamell:

50 g Sukker
2 ss Vann
2 ss Smør
0,5 dl Kremfløte
1 klype Salt