Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

20180515 185845

Marsipanklippekrans

Annet blir best med Bremykt

Lager en hvetebolledeig som jeg har marsipanskiver i og former til en krans jeg klippper opp.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Blitt mine kollegers favoritt når noe skal feires på jobb.

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i den lunkne melken og smøret. Hvis du bruker tørrgjær så bland den i det tørre, dvs hvetemelet og kardemomme og sukkeret. Tørrgjær tåler litt varmere væske enn fersk gjær.
Bland alle ingrediensene godt sammen til deigen er glatt og smidig og slipper bakebolle. Jeg har ikke kjøkkenmaskin, så etter deigen for hånd.
Settes lunt til heving til dobbel størrelse. Bruk bakebolle med lokk en ha plastfolie over.
Kan deigen sammen mår den er ferdig hevet og trill den til en lang pølse. Kjevle den flat, som til kanelboller, legg tynne skiver marsipan midt på deigen, gjerne 2 rader og rull deigen sammen igjen til en pølse. Lag en ring av deigen på stekebrettet og klipp snipper rundt hele ringen. Vri snippene annenhver gang til høyre og venstre.
Pensles med egg og stekes på 240 grader midt i ovnen i 5-7 min
Pyntes med melisglasur og f eks stemorsblomster eller den pynten du selv vil ha, kakestrø, bladgull/bladsølv....

Ingredienser

1/2 pk gjør, tørrgjær går fint
2 dl melk, lunken
4-5 ms flytende/smeltet bremyk
4 ms sukker
1/2 ts kardemomme
Ca 5,5 dl hvetemel
300 gr marsipan i tynne skiver