Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 3629

Rabarbrapai

Pai blir best med Bremykt

God rabarbrapai med fullkorn kveitemjøl og vailjekesam.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Skjer kjølesåpkald Bremykt i terningar.
2. Smuldre raskt Bremykt i mjølet og tilset vatn og sitron.
3. Klapp massen saman og set han kaldt ein halvtimes tid.
4. Kjevle eller klem deigen ut i ei smurt paiform.
5. Prikk botnen med ein gaffel.
6. Forsteik på 180 grader C, midt i omnen, i 15 minutt.
7. Dryss botnen med grovhakka mandlar.
8. Pisk egg og sukker til eggedosis.
9. Rør inn vaniljekesam og potetmjøl og fordel massen over paiskalet.
10. Del rabarbraen i 2 - 3 cm store bitar og legg dei over røra, så mykje det er plass til.
11. Steik i 30 minutt, ved 180 grader C, til massen er gyllen og har stivna.
12. Server gjerne med is eller vaniljesaus.

Ingredienser

1 dl kveitemjøl
2 dl fullkorn kveitemjøl
125 g Bremykt
4 ss kaldt vatn
1 ss kald sitronsaft

Fyll:
400 - 500 g rabarbra
3 egg
100 g brunt sukker
1 beger vaniljekesam
1 ss potetmjøl
150 g grovhakka mandlar