Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

20171203 114936

Kvikklunsj kake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Dette er kaka over alle kaker i min familie. Denne vil både barn og voksne i sine bursdager. Saftig og god.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften fikk jeg av min svigerinne på 80-tallet og har siden vært familiens favoritt. Min sønn må ha denne kaka når han har bursdag.
Kaka er lett å pynte opp til flere temare slik som f.eks fotballbanekake, påske eller sjokoladesjokk.
Dette er en flott og enkel kake å servere til mange.

Fremgangsmåte

Kaka:
Smelt Bremykt og bland det inn i det tørre. Hell røren over i en stor langpanne med bakepapir.
Stekes ved 170 grader midt i ovnen i ca 50 minutter.
Kaka avkjøles helt i langpanna.
Glasur:
Alt blandes i en kjele. Når alt er flytende og uten klumper helles glasuren over kaka.
Ikke lag glasuren før kaka er helt avkjølt.

Denne oppskriften går fint an å halvere.

Ingredienser

Kake:
600g Bremykt
8 egg
540g sukker
3ts vaniljesukker
8ss kakao
600g hvetemel
6ts bakepulver
4dl melk
Glasur:
250g Bremykt
500g melis
4ts vaniljesukker
2 1/2ss kakao
6ss kaffe