Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 3565

Sjokoladekake med friske bær

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Dette er ei saftig og god sjokoladekake med fullkorn kveitemjøl. Ho smakar godt med friske bær.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Smelt Bremykt og avkjøl det.
2. Bland saman alt det tørre.
3. Tilset smøret.
4. Ha i eitt egg om senn.
5. Rør inn det varme vatnet til slutt.
6. Hell røra i bakepapirkledd springform, ca 23 cm.
7. Steik kaka midt i omnen, ca 40 minutt, ved 175 grader C.
8. Avkjøl kaka.
9. Dryss gjerne over litt melis, før servering.
10. Pynt kaka med friske bær.
11. Server gjerne friske bær attåt også.

Ingredienser

150 g Bremykt
3 dl brunt sukker
1 dl kveitemjøl
1 1/2 dl fullkorn kveitemjøl
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss kakaopulver
3 egg
1 dl varmt vatn
melis til pynt
friske bær