Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Sjokoladekake med banan

Sjokoladekake med banan

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Har du brune eller overmodne bananer liggende i skapet og ikke vet hva du kan bruke det til? Lag en sjokoladekake med bananer.
Kaken kan minne om en brownie, men har en fast konsistens. Kaken har også lavt innhold av sukker da bananen gir en naturlig sødme.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen på 175 grader.
2. Bland vaniljeekstrakt, hvetemel, sukker, kakaopulver og salt sammen i en bolle.
3. Bland inn olje, melk og egg. Ta gjerne litt og litt så det ikke blir store klumper.
4. Mos bananene (bruk gjerne en foodprosessor) og vend inn. Ikke rør mer enn nødvendig.
5. Grovhakk sjokoladen og rør det inn i deigen.
6. Hell røren over i en form (ca 23x23 cm) som er kledd med bakepapir.
7. Sett kaken inn i ovnen og stek ca 45-50 minutter.
Steketiden vil variere fra ovn til ovn.

Server gjerne med friske bær og is.

Nyt!

Ingredienser

Til ca 6 personer:

1,5 dl olje (nøytral) evnt. 1,5 dl smeltet Bremykt
0,5 del melk
2 stk egg
2 stk modne bananer
1 ts vaniljeekstrakt
150 g hvetemel
75 g sukker
40 g kakaopulver
1 klype salt
50 g mørk sjokolade (70% mørk)