Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Picsart 11 09 09.22.40

Spinatvafler

Annet blir best med Bremykt

Grove og grønne vafler som setter farge på hverdagen.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg bruker ofte vaffeljernet som student og ønsket å lage noe sunt jeg kunne ha med i matpakken. I tillegg får Bremykt vaflene til å dufte ekstra godt og gjør dem smakfulle! Spinatvafler var da tingen for meg. Og det kan og serveres med salt tilbehør.

Fremgangsmåte

1. Finn frem havremel/havregryn og bland det sammen med de tørre ingrediensene i en stor bolle.
2. Smelt smør og ha det i bollen med resten av ingrediensene med unntak av melken.
3. Miks så alle ingrediensene sammen med en stavmikser, evt. en blender.
3. Spe melk til en passe røre.
4. Stek i vaffeljern på lav varme for å bevare grønnfargen og nyt!

*Kan nytes med f.eks. kremost, skinke, ruccola, eller for en søtere variant med syltetøy.

Ingredienser

Ca. 6-8 vafler

150 g havregryn/mel
150 g kesam
4 egg
En stor håndfull spinat
2 ss smeltet bremykt
2 ts bakepulver
1 ss honning
1-1,5dl melk
en klype salt