Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Dqcyneg2rfwpkh29eze0iq

Venninnesjokoladekake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Rask, enkel å lage og spise opp - og ikke minst smaker godt, - en sikker vinner!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften fikk jeg av mine beste venninner for veldig mange år siden og den er blitt et fast innslag i alle bursdager, og andre sammenkomster i vår familie og hos venner. Det er den kaken jeg ofte har med meg når jeg skal i et hyggelig lag. Jeg har delt den med veldig mange da jeg ønsker at mange skal få gleden av å lage en enkel og god kake som "alle liker" store som små - selv uten masse sjokoladekrem på toppen!

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, men du smelter sjokolade og smør sammen.
Rør inn den smeltede sjokolade/smørsausen i røren før du blander i de tørre ingrediensene. Kle bunnen på en 24.cm kakefom med bakepapir og smør kantene. Ha deretter røren i formen - stek kaken i 10-12 minutter ved 200 grader på varmluft.. Viktig at den ikke stekes for mye - den skal være skjelvene når den tas ut. Avkjøles. Kan oppevares i kjøleskapet til den skal nytes. Strø over melis, og pynkt gjerne med "pikekyss eller makroner" i glade farger sammen med litt friske bær. Kan også serveres med en bringebær eller jordbær coulis - og en kopp espresso!

Ingredienser

4 egg
2 dl. sukker
200 gr. Bremykt smør
200 gr. mørk kokesjokolade
2 1/2 dl. hvetemel
2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
(1 dl. grovhakkede valnøtter - kan sløyfes)