Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 3120

Enkel sjokoladekake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Enkel sjokoladekake som alle liker og som alle klarer å lage.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften lærte jeg fra mamma, og hun er grunnen til at jeg startet med å bake.

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Bland alt det tørre
2. Smelt smør, og bland i melk, smør og egg i det tørre
3. Rør alt godt sammen
4. Ha røra i en stor langpanne med bakepapir, og stek på 175 grader på nederste rille i ca 50 minutter

Glasur:
1. Bland melis og kakaopulver
2. Smelt smør og bland sammen med melis og kakao
3. Blandingen vil nå være tørr og klumpete, rør inn kokt kaffe til glasuren blir myk og glatt

Ingredienser

Sjokoladekake:
- 4 kopper hvitt sukker
- 4 kopper hvetemel
- 4 ts vaniljesukker
- 4 ts bakepulver
- 2 ss kakaopulver
- 2 kopper melk
- 5 egg
- 300 gram smeltet smør (bremykt)

Glasur:
- 1 pakke melis
- 2 ss kakaopulver
- 200 gram smeltet smør (bremykt)
- Litt kokt kaffe