Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Cherry Chocolate Shortbread

Cookies blir best med Bremykt

Sprø kjeks med smak av mørk sjokolade, fruktig sødme fra kirsebær og et fyldig hint av jul i form av kanel. Enkle å lage, og enda enklere å like!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg fant på denne oppskriften som et alternativ til pepperkaker en jul for et par år tilbake. Jeg er nemlig ikke spesielt glad i smaken av pepperkaker, men syns det er veldig gøy å stikke ut former og pynte dem, så for å gjøre julen litt mer smakfull for meg selv slang jeg sammen denne oppskriften! Lang historie kort; disse nydelige kjeksene er så gode at de nå helt har tatt over for pepperkakene i dette julehjemmet!

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør og melis.

Sikt sammen mel, kanel og bakekakao.

Rør lett sammen med smørblandingen.

Tilsett eggeplommen og rør godt.

Rør inn syltetøyet og vaniljen.

Ha deigen over på en bakeplate og form til en haug som du trykker litt flat. Eventuelt form til en pølse.

Pakk inn i plastfilm og legg den i kjøleskapet.

La deigen hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle deigen på en melet overflate, til deigen er noen cm tykk. Trykk ut former, og legg på en bakepapirkledd stekeplate.

Eventuelt skjær skiver av pølsen som du ruller til kuler og trykker lett flate.

Stek på 180 grader i ca. 9 -12 minutter, avhengig av tykkelse.

Avkjøl helt på rist før du pynter kjeksene med det du måtte ønske. For eksempel melisglasur, non stop, kakestrø, eller som jeg har gjort her, med smeltet sjokolade. Jeg bruker en sprøytepose med en tip med veldig lite hull for å få tynne fine linjer av glasur, men du kan også bruke et kremmerhus av papir om du vet hvordan du lager det. Det gjør nemlig ikke jeg, så jeg bruker alltid de plastikkposene til glasur!

Oppbevares i lufttett boks, i romtemperatur.

Ingredienser

200 gram Bremykt, romtemperert
100 gram melis
300 gram hvetemel
2 ss bakekakao
1/2 ts kanel
1 eggeplomme str. M-L
4 ss kirsebær syltetøy
1 ts vaniljeekstrakt