Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Brownie med deilig sjokoladekrem

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Brownie med herlig sjokoladesmak, og den beste, nyyyydelige sjokoladekrem!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er kaken som får smilet fram hos alle som er glad i sjokoladekaker, og blir etterspurt gang etter gang der jeg har hatt hatt den med tidligere.
Den er både lett å lage og pynte til enhver anledning, og har den deiligste sjokoladesmakskombinasjon av herlig mørk brownie toppet med en nydelig sjokoladekrem.
Det enkle er ofte det beste, og denne er helt klart en av mine favoritter :)

Fremgangsmåte

Brownie:
Sett ovnen på 175 grader. Finn fram en springform på 20-22 cm du tar bakepapir i bunnen på. Smelt smør på lav varme. Visp egg og sukker luftig. Ha sjokolade i det smelta smøret og rør rolig til den smelter. Bland resten av ingrediensene i eggedosisen, og ha til slutt i sjokoladesmørblandingen. Bland sammen, og hell i formen. Stekes midt i ovnen i ca. 30 min. Avkjøles i formen.

Sjokolade krem:
Gi egg, fløte, sukker, vaniljesukker et forsiktig oppkok. Ta kasserollen til side, og rør inn smør og sjokolade. Ha over i en bolle og la stå kaldt til neste dag. Den må være helt kald før den piskes opp.

Ta brownie over på et passende kakefat. Pisk opp sjokoladekremen med hurtigmikser (ikke for lenge!) til en myk og deilig krem. Bre den over browniebunnen. Pynt gjerne med karamellpopcorn, snop, bær eller andre ting som passer for anledningen.
Personlig syns jeg karamellpopcorn er prikken på i’n på denne.

Ingredienser

Brownie:
125 g Bremykt
100 g Dronningsjokolade
2 dl sukker
2 egg
2 ss bakekakao
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ta vaniljesukker

Sjokoladekrem:
1 egg
40 g Dronningsjokolade
80 g Bremykt
65 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl fløte