Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

42fd924b d251 43a7 9e71 c2ec62526373

Aniskringler

Boller blir best med Bremykt

Verdens aller beste aniskringler! De er virkelig luftige og gode, med en herlig smak av anis.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Bestemors gode oppskrift på aniskrigler vekker gode barndomsminner, og smaker himmelsk. Fikk det som regel servert med bringebærsyltetøy! Det var alltid en magisk opplevelse!

Fremgangsmåte

1. Varm melka til den er ca 37 grader.
2. Smelt smøret på svak varme.
3. Rør litt mel i melka før smøret has i, da klumper det ikke.
4. Sett deigen til heving.
5. Når deigen har fått dobbel størrelse, elter man deigen litt til, og deler den i like store emner.
6. Hvert emne trilles ut, og brettes til en kringle.
7. Pensle med egg.
8. Sett kringlene til etterheving i ca 30 min.
9. Sett stekeovnen på 200 grader.
10. Stek kringlene midt i oven i 12-15 minutter.
11. Ta ut, og sett på rist.
12. Nyt! Gjerne med syltetøy eller brunost.

Ingredienser

1 l melk
250 g bremykt
259 g sukker
4 pk tørrgjær á 50 g
1 pk anisfrø
Hvetemel til en passe deig
1 egg til pensling