Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Instasize 0927205426

Sjokoladekake med smash og friske jordbær

Sjokoladekake blir best med Bremykt

En kjempegod kake med fløyelsmyk krem som bare smelter i munnen. Med en smak av smash og friske jordbær gjør den perfekt

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Sjokoladekake har alltid vært et must i alle selskaper fra vi var små. Dette er noe som må være med , alltid populært med sjokoladekake både for stor og små

Fremgangsmåte

Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin
Ta sukker og smør og rør det hvitt . Tilsett deretter ett egg om gangen , mens den rører på svak hastighet. La dette blandes godt.
Sikt alt det tørre sammen og ta dette vekselsvis med melken oppi røren.

Smør en 25 cm rund form, ta bakepapir i bunnen og langs kanten. Ta papiret litt høyere en formen. Kaken blir ganske høy.

Den skal stekes på 175 grader, settes inn i varm ovn. Stekes i ca 1 t 15 min.

Når kaken er ferdig , la den stå en stund i formen og bli kald.
Så legger du bakepapir på en rist og snur kaken på hode på den og lar den være i formen til den er kald. Da blir kaken rett og fin.

Sjokoladekrem.
Ta alle ingredienser i kjøkkenmaskinen og la den stå å røre på litt rask hastighet i ca 5- 10 min. Til kremen er luftig og fløyelsmyk.

Når kaken er kald .deler du den i tre lag. Smør krem mellom lagene og legg litt knust smash over kremen.
Smør hele kaken med krem og bruk en gaffel til å lage mønster rundt kaken.
Du kan også lage noen små topper rundt kaken nederst for å lage litt ekstra pynt.

Ta sjokoladesaus rundt på toppen av kaken og la det renne litt ned på siden
lag topper med krem annen hver gang med jordbær.
For å pynte jordbærene kan du bruke hvit smeltet sjokolade i vannbad eller meils blandet med litt vann. Ta annenhver jordbær med hvit og mørk sjokolade.'
Til den mørke kan du ta kokesjokolade smeltet i vannbad eller sjokoladesaus

Litt slutt ta litt høvlet sjokolade på toppen av kaken i midten. og dryss litt melis over,

Ingredienser

Sjokoladekake.

225 gr bremykt
410 gr sukker
4 egg
280 gr hvetemel
2 ts ekte vaniljesukker eller 3 ts vanlig vaniljesukker
1 ts bakepulver
1.75 ts natron
80 gr kakao
350 ml kulturmelk

Sjokoladekrem

200 gr bremykt
600 gr melis
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
6 ss kokt kaffe