Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

15383828560966225147725934301970

Sjokoladekake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

En sjokolade bombe som smelter på tungen.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften har vært i familien i mange år. Jeg husker lukten fra min barndom, spre seg i hele huset til mormor når hun stod på kjøkkenet og lagde denne kaken. Det blei aldri noe tilovers og det var en klar favorit blant alle som fikk smake.

Fremgangsmåte

1: Forvarm ovnen til 180°

2: Smelt sjokolade og smør over vanndamp. Tilsett kaffen og avkjøl til senere bruk.

3: Pisk egg og sukker godt sammen.

4: Tilsett mel og bakepulver og rør godt sammen.

5: Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og rør godt til du får en fin og jevn røre.

6: Legg bakepapir i bunnen av en springform ( ca 24cm ) og smør kantene med smør og fordel røren oppi formen.

Stek kaken på nederste rille i ca 40min. La kaken kjøle litt ned og snu den opp ned og la den kjøle helt ned.

Sjokoladekrem

1: Smelt sjokolade over vanndamp og la det kjøle ned.

2: Rør sammen melis og romtemperert smør til en fin konsistens.

3: Tilsett den avkjølte sjokoladen i kremen.

Smør kremen over kaken i et jevnt lag, pynt med hvit sjokolade, skoldet mandler, bær eller hva du føler for. Her har jeg pyntet med blader av hvit sjokolade og mandler.

Ingredienser

125g Mørk sjokolade
125g Bremykt
1,5dl kald sterk kaffe
300g sukker
4 store Egg
200g mel
2 ts bakepulver

Sjokolade krem
150g siktet melis
75g Bremykt
1 egg
125g Mørk sjokolade
2 ss vann