Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

A222b2db fe4b 4bb0 9412 b5a2f9f77829

Reese’s peanutbutter cheesecake

Kaker blir best med Bremykt

En mektig men kjempegod ostekake. Her får man peanøtter, sjokolade, Oreo etc. Blir ikke mere anmerikansk enn dette;-)

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Varm opp ovnen til 160 grader

2. Fjerne den hvite kremen fra oreokjeksene. Knus kjeksene.

Rør inn smeltet smør og saltet.

Bruk en springform på ca 22 cm.

Trykk ut kjeksmassen i formen og ca halvveis oppover kanten.

Stekes 10-12 minutt.

Avkjøles.

Pakk inn sidene og bunnen av formen med aluminium (pga vannbad)

3. Pisk opp kremosten. Ha i ett egg om gangen og rør godt. Skrap ned sidene i bollen for å få det godt blandet.

Når eggene er pisket inn. Ha så i brunt sukker, peanøttsmør, fløte og vaniljesukker.

Piskes til en jevn masse.

Rør så forsiktig inn grov hakket Reese`s mini.

Hell massen i formen.

Ha formen forsiktig i en større form/brett som skal fylles opp med vann. Ca 3 cm skal den dekke opp på formen.

Stekes på 160 grader i 1t15m.

Slå så AV ovnen og la ostekaken stå i ca 1 time til i ovnen!

TA den så ut og avkjøles.

Når den er kald nok.Taes den ut av formen.

Sett den i kjøleskapet.

5. Da er det toppingen. Som heter så fint som sjokolade ganache;)

Varm opp fløten helt til den nesten begynner å koke.

Ta fløten av platen og tilsett sjokoladen.

Rør.

LA den avkjøle seg i ett par minutt.

Hell så toppingen over kaken. LA den få renne over kanten av kaken også.

Strø så over grovhakket Reese`s minis

Ingredienser

BUNN:

30 stk oreokjeks

6 ss Bremykt

1/4 ts salt

OSTEKREM:

900 gr kremost

5 egg

300 gr brunt sukker

300 gr peanøttsmør

1,5 dl fløte

1 ts vaniljesukker

340 gr med mini Reese`s peanut butter cups

TOPPING (SJOKOLADE GANACHE):

1,5 dl fløte

300 gr sjokolade

220 gr Reese`s minis