Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Skjermbilde 2018 09 27 kl. 22.54.11

Ostekake med pasjonsfrukt på brownie-bunn

Ostekake blir best med Bremykt

Dette er en kjempegod ostekake med en eksklusiv smak som passer godt når du ønsker noe som både ser og smaker nydelig. Passer for deg som elsker å få ekstra mye av det gode – en seig browniebunn dekket av en fløyelsmyk ostekrem som smelter (bokstavelig talt!) i munnen.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er rett og slett min favoritt-ostekake. Den kom til live da jeg ønsket å blande det beste fra to verdener, nemlig sjokolade og pasjonsfrukt, på en litt annen måte - og det funker suverent!

Fremgangsmåte

Brownies
1. Smelt smøret i en liten kjele. Brekk opp sjokoladen og la den smelte på lav varme med smøret. Rør til det er jevnt, og ta kjelen av platen og la blandingen avkjøle.
2. Forvarm ovnen til 165°C (varmluft)
3. Visp sammen egg og sukker lett i en bolle før du blander inn den avkjølte sjokoladeblandingen.
4. Tilsett mel, havsalt og bakepulver og rør lett til alt er blandet inn. Ikke rør for mye!
5. Hell røren i en springform (25 cm) og la den steke på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Merk at det vil variere fra ovn til ovn! Brownien skal fortsatt være seig, men aldeles ikke flytende. Sjekk med en grillpinne
6. La brownien avkjøle på benken et kvarters tid før du legger formen i kjøleskapet i minst 1 time (for å forhindre at den ”steker” videre i varmen og får en kakekonsistens)

Ostekrem
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5-10 minutter.
2. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. (Spar evt. en halv frukt til pynt) Sil fruktkjøttet for å fjerne steinene fra fruktjuicen.
3. Visp sammen Philadelphia og melis i en bolle, tilsett deretter yoghurt og vanilje. Bland til du har en myk, klumpfri masse.
4. Varm opp pasjonsfruktjuicen på middels varme – den skal ikke koke. Klem ut mest mulig vann fra gelatinplatene og legg dem i en skål, før du heller den varme juicen over. La gelatinen løse seg helt opp under omrøring. Avkjøl litt før blandingen vispes inn i ostemassen.
5. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
6. Hell ostekremen over den kalde brownie-bunnen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten
7. Pynt kaken med bringebær og pasjonsfrukt og eventuelt revet sjokolade før servering.

Ingredienser

Browniebunn:
150 g Bremykt
100 g mørk kokesjokolade (gjerne Dronningsjokolade)
2 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 ts havsalt
½ ts bakepulver

Ostekrem:
4 gelatinplater (dette gir deg en uvanlig myk, men likevel stabil krem, men ønsker du en fastere geleaktig konsistens, kan du tilsette 5-6 stk)
4 pasjonsfrukt
400 g Philadelphia naturell
120 g melis
1 boks TINE gresk yoghurt – pasjonsfrukt
1 boks (3dl) kremfløte
1ts ekte vanilje

Husk romtempererte ingredienser her - du vil ikke ha klumper i kremen (evt. rør godt rundt før du tilsetter kremosten og yoghurten)

Pynt:
Bringebær
½ pasjonsfrukt
Evt. revet mørk sjokolade