Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Pai

Høstens bær- og eplepai

Pai blir best med Bremykt

Høsten er tid for norske epler, og en god bær- og eplepai med vaniljekesam er en lett og fin dessert som både små og store liker.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er en klassisk dessert om høsten som lages ifm. høsting av epler.

Fremgangsmåte

Epler og bær:
Skrell epler og del i terninger. Ha bær og epler i en bakebolle. Dryss sukker og vaniljesukker over. Bland vann og potetmel og hell dette over bærene. Bland godt og ha alt over i en ovnsfast form.

Crumble:
Smuldre smør, sukker, havregryn og hvetemel - alt bør være godt blandet. Ha blandingen jevnt over bærene.

Stekes på 200 grader i 30 min til crumblen er gylden og sprø.

Ingredienser

Fyll:
4-5 medium store epler
100-150 g frossen skogsbærblanding
80 g sukker
2 ts potetmel
0,5 dl vann
1 ts vaniljesukker

Crumble:
100 Bremykt
80 g sukker
70 g lettkokte havregryn
100 g hvetemel