Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

8c23ea48 1cbb 4e93 a64b fd2fe2a0babc

Trippel suksess

Kaker blir best med Bremykt

Suksesskake i tre lag

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er kaken som er perfekt for de som elsker suksessterte. Den kan enkelt gjøres laktosefri, ved å benytte laktosefritt smør, laktosefri sjokolade og laktosefri fløte, den er allerede glutenfri.
Inspirasjon til kaken fant jeg på nett, men oppskriften har jeg satt sammen selv., av oppskrifter jeg har jobbet fram over tid.

Fremgangsmåte

Mandelbunn;
300g. Mandler
300g. Melis
8stk. Eggehviter

- Fordel mandlene på en bakepapirkledd langpanne og stek de på over/undervarme 150’c i 15min.
- Avkjøles etter steking
- Pisk eggehviter til luftig og fast marengs
- Kjør mandlene i foodprosessor til de er finmalte, bruk gjerne pulsfunksjon eller kjør maskinen i korte omganger, til du har fint hakkede mandler.
- Vend mandler og melis sammen.
- Vend mandelmiksen inn i marengsen
- Fordel røren på 3stk, bakepapirkledde former, med en diameter på ca. 19cm.
- Stekes på nederste rille i ca.30min. ved 170’c over/undervarme.
- Avkjøl bunnene.

Suksesskrem;
3dl. Kremfløte
2ts. Vanillapaste
350g. Sukker
8stk. Eggeplommer
400g. Bremykt

- Ha fløte, vanillapaste, sukker og eggeplommer i en gryte, varm det opp på middels varme til det når kokepunktet, mens du rører konstant, ellers får du klumper av kokt eggeplomme.
- Avkjøl massen i vannbad, rør gjerne i 5 minutter til, slik at det avkjøles raskere, den bør ikke være varmere enn romtemperert.
- Visp romtemperert Bremykt luftig og lyst i kjøkkenmaskinen og tilsett den avkjølte vaniljekremen, visp i 1-2 min. til.

- Sett sammen mandelbunnene og smørkremen lagvis, pass på at smørkremen dekker hele yttersiden av kakebunnene, for ellers vil ikke sjokoladekremen feste seg.
- Ta deg gjerne tid til å gjøre utsiden av kaken så glatt og jevn som mulig, for å få et penest mulig resultat.
- Sett kaken i fryseren til neste dag.

Sjokoladeglasur;
100g. Dronningens sjokolade
2dl. Kremfløte
30g. Sukker
50g. Bremykt

- Del sjokoladen i små biter og ha den over i en bolle
- Kok opp fløte og sukker
- Hell den kokende fløten over sjokoladen, la det stå i ro i ett minutt og rør så rolig med en slikkepott, til alt har smeltet sammen til en glatt glasur, rør så inn romtemperert Bremykt
- Sett glasuren til avkjøling på benken, med et klede over (ikke plastfolie), til den har avkjølt seg til romtemperatur, rør den lett med jevne mellomrom.

Nå kommer finaleinnspurten;

- Sett en langpanne på benken, legg bakepapir oppå og sett en bolle oppå, den bør ha en diameter på ca.10cm.
- Sett den frosne kaken oppå bollen, uten fat eller noe annet under kaken.
- Hell den romtempererte sjokoladeglasuren langs kanten på kaken først, slik at det dekker sidene og hell så resten over toppen av kaken. Du kan fint hjelpe til med en spatula.
- La glasuren dryppe av seg, før du flytter kaken over på et fat og setter den til tining i kjøleskapet.
- Dekorer kaken med friske bær eller annet du ønsker å dekorere med.
- Glasuren som ligger igjen på bakepapiret, kan du helle i en bolle og vend inn puffet ris, fordel det i muffinsformer,sett de i kjøleskapet en times tid, så har du nydelige risboller.

Ingredienser

300g. Mandler
300g. Melis
8stk. Eggehvite

3dl. Kremfløte
2ts. Vanillapaste
350g. Sukker
8stk. Eggeplommer
400g. Bremykt

100g. Dronningens sjokolade
2dl. Kremfløte
30g. Sukker
50g. Bremykt