Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Dcce8817 8778 45ca b1ce 7ac9a04be662

Nan

Annet blir best med Bremykt

Kjempe gode nan til indiskmat

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Løs opp gjær i vannet. Bland sammen mel, sukker og salt. Rør inn smeltet smør og yoghurt med en hånd, tilsett vannet med gjær og
elt sammen til en smidig deig. Ta noen dråper olje på
hendene og fordel over deigen før den settes til heving. Heves opptil 4 timer. Etter heving deles deigen inn i emner, antall er avhengig av hvor store nanbrød man ønsker. Oppskriften tilsvarer ca 8 mellomstore nan. Kjevle ut emnene i tynne leiver ca 8 med mer tykke. Legg 2-3 stk på et svært varmt steikebrett og steik på øverste rille i ovnen, under grillelement.
Temperatur: max + grillelement
Tid: 2-3 min, til de er gylne og oppblåst.

Pensle med smeltet Bremyk tilsatt finhakket hvitløk og fersk korriander. For ekstra god smak kan de etterstekes i en panne med Bremyk

Ingredienser

2 dl varmt vann
1 ts tørrgjær
4,5 dl mel
1 ts sukker
1 klype bakepulver
1 ts salt
Bremykt 2 ss
2 ½ ss yoghurt