Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Sam 5542

Kanelbollekake med blåbærbiola

Kanelboller blir best med Bremykt

Det som er spesielt med denne oppskriften er helt klart blåbærbiolaen. Det kan også brukes annen biola/syrnet melk. Det gjør baksten ekstra saftig og luftig.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Lages alltid på hyttetur her i familien!

Fremgangsmåte

1. Varm melken litt over romtemperert. Hell oppi biolaen og honning/sirup. Ha i bakebolle.
2. Smuldre gjæren i væsken til den løses opp.
3. Elt inn mel og sukker.
4. Tilsett egg og det romtempererte smøret. Elt til deigen er glatt og smidig.
5. Dekk bollen og sett deigen til heving et lunt – til deigen har hevet ca dobbelt størrelse, ca 1 time.
6. Lag fyllet ved i mikse sammen romtemperert smør, sukker og kanel.
7. Når deigen er ferdig hevet, legg den på bakebordet, og kjevl den til et rektangel.
8. Smør fyllet utover.
9. Rull deigen til en pølse, og skjær ca 1 cm tykke skiver.
10. Plasser bitene i en bakepapirkledd/smurt langpanneform, med litt mellomrom.
11. Dekk formen og sett til heving et lunt sted – til dobbel størrelse, ca 30 min.
12. Sett stekeovnen på 225°C. Plasser en ildfast bolle med vann nederst i ovnen. Dette gir ekstra saftig bakst.
13. Når bollene er ferdig etterhevet, pensle dem med pisket egg, og strør over litt sukker og kanel.
14. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter.
15. Avkjøl på rist.

Ingredienser

1 pk fersk gjær
100 g romtemperert bremykt smør i terninger
2 dl melk
2 dl blåbærbiola
1 egg
1 ss sukker
2 ss honning/sirup
8 dl hvetemel

Fyll:
75 romteperert Bremykt smør
1/2 dl sukker
2 ss kanel
1 egg til pensling