Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Tropiske pasjonsfruktbarer med kokosbunn!

Pai blir best med Bremykt

Barene er søte, syrlige, fruktige og sinnsykt gode. Rett og slett solskinn i kakeform! Dessuten er de enkle å lage, og kan lages både en og to dager i forveien, de har bare godt av en natt i kjøleskapet.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Bunn:
Ha alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, og bland til en jevn deig.
Har du ikke kjøkkenmaskin kan du enkelt røre sammen ingrediensene med en sleiv eller en stødig slikkepott.
Kle en kakeform a 20x20 cm med bakepapir og trykk ut deigen i bunnen.
Forstek bunnen på 175 grader, i ca. 10 minutter mens du lager fyllet.

Fyll:
Pisk sammen alle ingrediensene og sil over i et litermål slik at du enkelt kan helle over bunnen. (Du trenger ikke å bruke et litermål, men det gjør det enklere å fordele røren over bunnen. Du kan også sile fyllet rett over bunnen.)
Ta paibunnen ut av ovnen og ha fyllet direkte over, før du setter inn formen igjen med en gang, og steker i ytterlige 15-20 minutter.
Du ser at paien er ferdig når fyllet er stivt og ikke lenger disser når du beveger på formen.
La paien avkjøle helt i formen før du skjærer i barer og ringler over sjokolade, sett gjerne en natt i kjøleskapet.

Glaze:
Smelt sammen grovhakket hvit sjokolade og kokosolje. (kokosoljen kan sløyfes)
Ringle over helt avkjølte barer.
Oppbevares i kjøleskap.

Ingredienser

En kake á 20x20 cm

Bunn:
115 gram Bremykt, romtemperert
120 gram hvetemel
35 gram revet kokos
2 ss melis

Fyll:
2 egg, str L
150 gram sukker, hvitt
1 dl pasjonsfrukt puré
1 ss sitronsaft
1/2 ts vanilje ekstrakt
1 ss hvetemel

Glaze:
100 gram hvit sjokolade
1/2 ts kokosolje