Legg inn oppskrift

Frokostkake med müsli og yoghurt

Ostekake blir best med Bremykt

17.mai er en av de få dagene i året da synes det er helt greit å spise kake til frokost. Her i huset har det ofte blitt ostekake, men i fjor prøvde moren min seg på en litt annen variant; med yoghurt. Med utgangspunkt i denne ideen har jeg nå laget en helt ny oppskrift på en deilig kake med müslibunn, yoghurt og bær. Det minner om en ostekake, men uten ost, melis og kremfløte blir det en sunnere og friskere variant – en skikkelig frokostkake!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg lager denne kaken med glutenfri musli og laktosefri yoghurt, slik at jeg trygt kan spise denne uten å bekymre meg for at jeg skal få vondt i magen. Når man inviterer gjester til fest er det også ofte flere som har allergier og intolleranser, og da passer det jo perfekt å ha en kake klar som "alle" kan spise!

Fremgangsmåte

Mål opp riktig mengde frokostblanding. Smelt smør i en kjele og bland sammen med frokostblandingen. Trykk dette ut i bunnen av en bakepapirkledd springform. Til denne kaken har jeg brukt en liten springform, 15 cm, slik at jeg får en liten, men høy, kake. Du kan doble mengden i denne oppskrifter om du ønsker en større kake. Sett kakebunnen i kjøleskapet til den stivner.

Kok opp 2,5 dl vann. Trekk platen av kjelen og tilsett gelen. Rør til alt er oppløst. La den avkjøles (men ikke stivne) før du blander den sammen med yoghurten. Del jordbær og blåbær i biter og tilsett i yoghurt- og geleblandingen. Hell blandingen over müslibunnen i kakeformen og settformen tilbake i kjøleskapet til kaken stivner. Dette tar ca. 4 timer, men den bør helst få stå over natten.

Bruk en varm kniv til å skjære forsiktig langs kantene på kaken før du løsner formen og serverer. Kaken kan smelte litt i varmen, så oppbevar den i kjøleskapet.

Ingredienser

80 g frokostblanding*
50 g Bremykt
2,5 dl vann
1 pakke gele (jeg har brukt sitron, men her er det bare å prøve seg frem med smaker)
4 dl naturell yoghurt**
ca. 10 jordbær
ca. 20 store blåbær

* bruk gjerne glutenfri frokostblanding for glutenfri variant
** bruk gjerne laktosefri yoghurt, så tåler enda fler kaken!