Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 20170326 105324 287

Kvikk lunch-sjokoladekake uten kvikk lunch

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Verdens beste sjokoladekake! Denne går unna! Passer like godt til voksne som til barn.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften fikk jeg av min svigerinne for ca 30 år siden.
Min sønn har alltid fått denne på bursdagen sin da pyntet som en fotballbane.

Fremgangsmåte

Kaken
Sett på stekeovnen på 170 grader.
Smelt smøret. Alt det tørre og eggene has i en stor bolle, når smøret har blitt litt avkjølt ha dette også i den store bollen og bland alt godt. Håndmikser gjør jobben lett.
Hell røren i en stor langpanne med bakepapir.
Sett langpanne midt i ovnen og stek i ca 50min, eller til kaken er ferdig stekt.
Ta kaken ut og la den bli avkjølt før du begynner med glasuren.

Glasur
Sikt melisen slik at du får vekk klumper. Ha alt i en kjele og smelt alt. Hell deretter rett fra kjelen og over kaken.
Pynt med det du vil eller la den være uten pynt.

Ingredienser

Kaken
600g bremykt bakesmør
8 egg
540g sukker
3ts vaniljesukker
8ss kakao
600g hvetemel
6ts bakepulver
4dl melk

Glasur
250g bremykt bakesmør
500g melis
4ts vaniljesukker
2,5ss kakao
6ss kaffe

Pynt
Her har jeg brukt påskesjokolader og kakestrøssel.
Kaken blir også fin med kun kakestrøssel eller lag et mønster i glasuren med en gaffel når glasuren har kjølnet litt.