Legg inn oppskrift
Dsc 0120

Verdens beste

Kaker blir best med Bremykt

Dette er en populær kake i hjemlandet mitt som ligner litt på Kvæfjordkake. Hvorfor ikke prøve noe nytt?

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Bunn: Sett ovnen på 175°C. Bland sammen mel, bakepulver og melis. Smuldre i Bremykt. Tilsett eggeplommene og rømme og kna deigen raskt sammen. Pakk deigen godt i plast og legg den i kjøleskapet for å hvile en time. Del deigen i to deler og trykk hver ut i bunnen av en stor langpanne (ca 42 x 29 cm) med bakepapir. Stek midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøl litt.
Fordel syltetøy over de forstekte bunnene.
2. Marengslaget: Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Deretter tilsett siktet potetmel og rør forsiktig med en slikkepott. Fordel jevnt over syltetøyet. Strø over hakkede valnøtter. Stek i 20-25 minutter.
3. Vaniljekrem: Splitt vaniljestang og skrap ut frø. Ha 2/3 av melken, vaniljestang og frø og sukker i en kjele. Rør sammen og varm til kokepunktet. Ha resten av melken og mel i en bolle og visp lett sammen. Visp inn eggeplommer. Hell 2/3 av den varme blandingen litt etter litt over i eggeblandingen mens du visper. Ha deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok opp blandingen, og småkoke i 1 minutt under konstant røring i bunnen av kjelen med en visp. Ta ut vaniljestang og ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Sett til avkjøling. Sett mykt smør i en bolle eller i kjøkkenmaskin. Visp smør til det er helt glatt. Tilsett vaniljekremen litt etter litt og visp til du får en god og luftig krem.
4. Legg den ene kakebunnen på et fat, marengsen opp. Fordel over vaniljekrem og legg på den andre bunnen.

Ingredienser

Bunn:
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
70 g melis
200 g Bremykt
6 eggeplommer
2 ss rømme (18%)

Solbærsyltetøy

Marengslaget:
6 eggehviter
250 g sukker
1 ts potetmel
100 g hakkede valnøtter

Vaniljekrem:
500 ml melk
100 g sukker
1/2 vaniljestang
3 ss hvetemel
2 ss potetmel
2 eggeplommer
200 g smør uten salt