Legg inn oppskrift
2017 09 30 22 06 06

Sjokoladekake med karamelliserte solsikkefrø

Sjokoladekake blir best med Bremykt

En saftig, søt og myk sjokoladekake. Gled deg til å smake den nydelige kombinasjonen av sjokolademousse, HaPå krem og sprø karamelliserte solsikkefrø.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Bunn: Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Fortsett å piske mens du tilsetter eggeplommene, ett av gangen. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i røren. Hell røren i en rund kakeform (26 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 °C i ca 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i to bunner og dynk dem med kaffe.
2. Karamelliserte solsikkefrø: Smelt smøret, ha i sukker og melk og kok opp. Tilsett solsikkefrøene og la det småkoke under omrøring til all væsken er borte. Spre blandingen utover et brett dekket med bakepapir. Stek i ovnen i ca 10-15 min. Blandingen skal være svakt gyllen når ferdig stekt. Sett til avkjøling.
3. Smørkrem: Sett mykt smør i en bolle eller i kjøkkenmaskin. Visp smør til det er helt glatt. Tilsett HaPå litt etter litt og visp til du får en god og luftig krem. Ha i solsikkefrøene og rør godt.
4. Sjokolademousse: Løs opp gelatinpulver i varmt vann, og sett til avkjøling. Varm opp fløten, men ikke la det koke. Brekk i sjokoladen og la sjokoladen smelte i fløten. Rør blandingen jevn. Avkjøles helt i kjøleskapet, gjerne natten over. Pisk sjokoladekremen stiv. Visp inn gelatinen.
5. Fordel smørkrem utover den ene bunnen og legg en annen bunn oppå. Dekk kaken med sjokolademousse, ha den på kantene også. Pynt toppet med karamelliserte solsikkefrøene.

Ingredienser

Kakebunn:
6 stk egg
100 g sukker
110 g hvetemel
1,5 ss potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver

Dynking:
200 ml sterk kaffe

Karamelliserte solsikkefrø:
100 g Bremykt
130 g sukker
4 ss melk
250 g solsikkefrø

Smørkrem:
200 g smør uten salt
1 glass HaPå
2/3 av karamelliserte solsikkefrø

Sjokolademousse:
700 ml kremfløte
100 g lys kokesjokolade
150 g mørk kokesjokolade
2 ts gelatin
50 ml vann

Pynt:
1/3 av karamelliserte solsikkefrø