Legg inn oppskrift
20170930 225325

Brownies med karamellsaus

Annet blir best med Bremykt

Supergod mørk, varm brownies med hjemmelaget tykk karamellsaus. Perfekt til helgekos eller for å servere til gjester. Dette blir garantert en favoritt!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne brownien er alltid fast innslag når venninnegjengen møtes. Hva er vel bedre enn sjokolade, karamell og is sammen? Varm og kaldt. Søtt og salt. Denne må bare prøves!

Fremgangsmåte

Brownies:
Mix sammen egg og sukker med en mixmaster eller i en kjøkkenmaskin. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smør. Når smøret er smeltet, trekk det bort fra varmen og ha i sjokoladen. Bland vekselvis inn det tørre og smør/sjokolade i egg og sukkerblandingen.

Hell browniesrøren over i en bakepapirkledd form, jeg har brukt en form på 30cm×22cm.
Sett midt i ovnen på 175 grader (over og undervarme) i 40 minutt (kan variere litt fra ovn til ovn.)

Karamellsaus:
Ha sukker og vann i en kasserolle, sett på middels varme. Rør med en slikkepott eller annet redskap til sukkeret begynner å løses opp, ca. 5 minutter. Skru deretter opp varmen på fullt, nå skal du ikke røre mer! Følg med på sukkerblandingen hele tiden mens det koker. Når du har fått en gylden brunfarge, trekk kasserollen bort fra varmen. Tilsett fløten og smøret og rør inn. Ha til slutt i vaniljesukker og salt. La sausen stå å avkjøle minst en halvtime før servering. Jo lengere sausen får stå, jo tykkere blir den.
Server gjerne med vaniljeis og friske bær.

Ingredienser

Brownies:
3 egg
3 1/2 dl sukker
200 gram bremykt
50 gram mørk kokesjokolade
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
4 ss bakekakao
1/2 ts chili explosion krydder

Karamellsaus:
100 gram sukker
30 ml vann
40 ml fløte
1 ts vaniljesukker
35 gram bremykt
1 klype maldonsalt