Legg inn oppskrift
Aab1376e 81a2 4133 8f3c 73e69d823bb0

Saftige linser

Kaker blir best med Bremykt

Smelter i munnen og overrasket med frisk vaniljekrem

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg serverte disse i bryllup på lørdag og det ble tomt først - før marsipankake, konfektsjokolademousse og kransekaken!
Elskes av både unge og eldre! Helt lite måltid 😊

Fremgangsmåte

Mel og Bremykt blandes godt, ha i melis og eggeplommene. Sett deigen kaldt.

Lag vaniljekrem slik; kok opp fløte, åpnet vaniljestang og utskrapte frø. Ta kjelen til side og fjern vaniljestangen. Pisk eggeplommer, maizena og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljefløten i litt og litt i eggeblandingen. Bland så godt med håndvisp. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp forsiktig. Må ikke koke, bare tykne! Avkjøl til romtemp og sett så i kjøleskapet, gjerne over natten.

Del deigen med 2/3 til bunnen, og 1/3 til lokk. Bruk gjerne engangsformer. fordel deigen i 16 former og klem ut. Bruker du flergangsformer må de smøres godt og strø på mel. Fyll på med den kalde, tykke vaniljekrem og lag tilslutt lokkene. Enten kjevle dem ut eller klem de ut med mel på fingrene.
Stekes i ca 15 minutter midt i ovnen på 200 grader.
Lokalene bli helt kalde før de tas ut av formene. Kakene kan fryses, oppbevares i plast!

Ingredienser

400 G hvetemel
360 G Bremykt
80 G melis
2 eggeplommer

5 dl kremfløte
1 vaniljestang
25 G maizena
125 G sukker
4 eggeplommer