Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Pestosnurrer

Grove surdeigssnurrer med pesto & mozzarellaost - 20 stk

Rundstykker blir best med Bremykt

Deilige pesto knuter med en sunnere vri <3 Jeg elsker deug, men kroppen min er ikke like glad i det.. Om man baker på gamlemåten med surdeig er det sunnere for kroppen og lettere å fordøye.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Varm melken til maks 30 °C. Ha bakeklar surdeig og øvrige ingredienser for fordeigen i en bakebolle og rør sammen. La det stå å hvile tildekket i 20-30 min.

Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok i ca. 5-10 min til deigen er smidig. Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 30 min.

Dryss godt med mel på benkeplaten og hell deigen ut av bollen og vend den litt i rundt i melet, slik at den ikke sitter fast i bordet.

Kjevle dejen ut til et rektangel på 20 x 50 cm. fordel pestoen oppå deigen. Brett den ene delen inn mot midten på langsiden. og brett så den andre delen over slik at de dekker hverandre.

Skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers. og strekk bitene litt. .Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg.

Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene.

Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse ca 60 - 90 min. Forvarm ovnen til 220 ºC.

Pensle snurrene med sammenvispet egg og topp dem med litt ost, stek snurrene midt i ovnen i ca. 10-12 min

Avkjøles på rist etter steking.

Happy baking <3

Ingredienser

Fordeig
5 dl melk
1 pk (50 g) fersk gjær
1 pk (150 g) Idun Mors hjemmebakte surdeig av fullkornshvete
500 g hvetemel

Deig 2
200 g Fibra eller grovbakst
200 siktet rugmel
100 g romtemperert bremykt steke og bake i terninger
1 ss honning
1 1/2 ts salt

Fyll
2 dl pesto (av god kvalitet eller lag din egen)