Legg inn oppskrift
2017 09 25 19 07 38

Kake med eplemos og valnøttkrem

Eplekake blir best med Bremykt

Deilig eplemos mellom to lag sprø kakebunn, toppet med luftig valnøttkrem. Dette er en kake som smeltes på tungen.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Bunn: Sett ovnen på 175°C. Bland sammen mel, bakepulver og melis. Smuldre i Bremykt. Tilsett eggeplommene og kna deigen raskt sammen. Pakk deigen godt i plast og legg den i kjøleskapet for å hvile en time. Del deigen i to deler og trykk hver ut i bunnen av en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sett til avkjøling.
2. Eplemos: Skrell epler, og kutt i biter. Ha eplebiter, sukker, sitronjuice og vann i en kjele og la det småkoke til eplene er møre og begynner å bli mos og all væsken er borte.
3. Valnøttkrem: Mal valnøtter med en mandelkvern eller en foodprocessor. Kok opp melk og sukker. Tilsett valnøttene og la det småkoke under omrøring til det har fått en tykk konsistens. Sett til avkjøling. Sett mykt smør i en bolle eller i kjøkkenmaskin. Visp smør til det er helt glatt. Tilsett valnøttmasse litt etter litt og visp til du får en god og luftig krem.
4. Fordel eplemosen over kakebunnen. Legg på den andre kakebunnen. Dekk kaken med valnøttkrem og pynt med revet sjokolade og finhakkede valnøtter.

Ingredienser

Bunn:
3 eggeplommer
200 g Bremykt
300 g hvetemel
60 g melis
1 ts bakepulver

Eplemos:
750 g epler
150 g sukker
10 ml vann
2 ts sitronjuice

Valnøttkrem:
300 g valnøttkjerner
200 g sukker
150 ml melk
200 g smør uten salt

Pynt:
50 g sjokolade
50 g valnøttkjerner