Legg inn oppskrift
2017 09 25 13 10 07

Epledrøm

Eplekake blir best med Bremykt

Saftig sukkerbunn toppet med deilig eplemos, pisket krem og masse revet sjokolade. Denne kaken er så godt at du ikke kommer til å nøye deg med ett stykke.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Av alle kakene jeg har laget, synes jeg definitivt at epledrøm er den aller aller beste.

Fremgangsmåte

1. Bunn: Varm stekeovnen til 175 °C. Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe. Legg de hele eggene i en skål med varmt vann i ca 15 minutter. Knekk eggene i en bolle og tilsett sukker og vaniljesukker. Pisk til en luftig og stiv eggedosis mens det står i et vannbad på ca 40 grader. Eggedosisen er ferdig når du kan ringle den fra vispen, og den legger seg som et bånd oppå seg selv uten å synke nedi med en gang. Ta bollen ut av vannbadet og tilsett det smeltede smøret. Rør forsiktig med en slikkepott. Til slutt vend melet forsiktig inn i eggedosisen. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren.
Ha røren i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl.
2. Dynk kakebunnen godt med ananaslake.
3. Eplemos: Varm opp 10 ml vann til maks 70 grader i en liten kjele og løs deretter opp gelatinen i vannet. Skrell epler, og kutt i biter. Ha eplebiter, sukker og 10 ml vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Avkjøl litt og bland med en stavmikser til en glat mos. Kok opp igjen og trekk kjelen vekk fra platen. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Tilsett deretter ananasbiter og oppløst gelatin og vend det godt sammen. Avkjøl og hell mosen over kaken. Sett den i kjøleskap så mosen stivner.
3. Krem: Løs opp gelatinpulver i varmt vann, og sett til avkjøling. Pisk kremfløten sammen med melis og vaniljesukker til luftig krem. Visp inn gelatinen. Fordel kremen på toppen av kaken.
4. Pynt kaken med masse revet sjokolade.
La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

Ingredienser

Bunn (Genoise):
3 mellomstore egg, romtemperatur
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
85 g siktet hvetemel
20 g Bremykt

Dynking:
Lake fra ananasboksen

Eplemos:
1 kg eple
70 g sukker
20 ml vann
Gelé med sitron smak
2 ts gelatin
1/2 boks hermetisk ananas i biter

Krem:
300 ml kremfløte
2 ts gelatin
50 ml vann
4 ss melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
50 g revet mørksjokolade