Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2018

Vi er klare med en ny konkurranse denne høsten. Startskuddet går mandag 1. oktober.

Bundtkake med sitron og blåbær

Kaker blir best med Bremykt

Saftig kake med blåbær og sitron som kombineres veldig godt!

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en bundtkakeform eller en vanlig springform.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og sitronskall. Pisk inn smeltet smør. Til slutt tilsett melk. Pisk til en luftig røre. 
Hell røren i formen, legg blåbær på toppen og trykk dem ned i kaken. Sett kaken i ovnen og stek i ca. 35-45 min. 
Avkjøl kaken på rist og vipp den ut av formen slik at bunnen vender opp.
Lag glasuren. Bland melis og sitronsaft. Ha i bittelitt vann for å samle glasuren. Fordel den over kaken og pynt med sitronskall og friske bær.

Ingredienser

3 egg
200 g sukker
150 g smør Bremykt, smeltet
200 g speltmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 ml melk
150 g friske blåbær
1 sitron, finrevet skall
Glasur:
1 dl melis
1 ss sitronsaft
Litt vann
Friske blåbær, sitronskall til pynt