Legg inn oppskrift
Img 5036

Ostekake

Ostekake blir best med Bremykt

Supergod ostekake

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften fikk jeg av min X-svigermor, for mange år siden. Den er blitt så populær at den må bakes til så og si alle festligheter i familien. Min sønn som (nesten) aldri spiser kaker, elsker denne kaken, så da må jo jeg lage den til han, (hihi). Den vil nok følge han videre, tenker jeg.

Fremgangsmåte

Bunnen:
1. Knus kjeksen i småbiter
2. Ha i sukker og kanel + smeltet smør
3. Trykkes ned i kakeformen dekket med bakepapir
4. La stå kjølig til den stivner, blir hard

Fyllet:
1. Lag sitrongele av 2,5 dl. vann ( la den bli litt kjølig)
2. Pisk kremfløte i egen bolle og sett til side
3. Pisk osten godt i en kjøkkenmaskin
4. Bland inn sitrongele i osten
5. Pisk inn rømme, melis og vaniljesukker i ostemassen
6. Bland forsiktig inn kremfløten i ostemassen

Ha fyllet på kjeksbunnen og sett den i kjøleskapet.
Når den er stiv, kan du ha på gelé på toppen ( følg oppskrift på pakken)
Når den er stiv, er det bare å pynte med div bær eller andre ting

Lykke til og velbekomme !

Ingredienser

Bunnen:
200 gr. Havrekjeks (f.eks digistive)
100 gr. Smeltet smør
2 ts. Sukker
1/2 ts. Kanel

Fyllet:
3 dl. Kremfløte
3 dl. Rømme
1 pakke Sitrongele
250 gr. Philadelphia ost
100 gr. Melis
1 1/2 ts. Vaniljesukker

Topping:
Gelé
Div bær eller andre ting du vil pynte med