Legg inn oppskrift
2017 09 19 22 59 25

Bakt ostekake med jordbær

Ostekake blir best med Bremykt

En luftig og fløyelsmyk ostekake i kombinasjon med jordbær og sjokolade - to ingredienser som skaper både fest og nachspiel i munnen. Denne kaken må være verdens beste!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Stekt ostekake er en av mine definitive kakefaforitter. Denne kaken er nesten for godt til å være sann :-)

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 170°C. Smør en rund kakeform (26 cm i diameter) med myknet Bremykt og dekk med bakepapir. Sett til side.
2. Bunn: Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og melis. Smuldre i Bremykt. Tilsett eggeplommene og kna deigen raskt sammen. Pakk deigen godt i plast og legg den i kjøleskapet for å hvile en time. Trykk deigen ut i bunnen av en kakeform og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sett til avkjøling.
3. Ostefyll: Del eggene i plommer og eggehvite. Pisk eggeplommene, sukker og vaniljesukker til en luftig røre. Visp gradvis inn osten. Bland i smelted smør, potetmel og hvetemel. Rør godt så fyllet blir helt jevnt og uten klumper. Visp kremfløte til luftig krem og bland forsiktig i ostemasse. Pisk eggehvitene stive og bland forsiktig i ostefyllet.
4. Hell ostefyllet over den forstekte bunnen. Ha en liter vann i langpanna og sett den nederst i forvarmet ovn. Sett kaken midt i ovnen og stek i 70 minutter. Slå av ovnen og la kaken stå i 30 minutter. Ta langpanna med vann ut av ovnen og la døren være lukket til kaken avkjøles.
5. Dekor: Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg. Dette kan best gjøres i en skål over vannbad. Dypp jordbærene i smelted sjokolade og legg dem på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Pynt kaken med resten av smelted sjokolade og jordbærene.

Ingredienser

Bunn:
100 g Bremykt
2 eggeplommer
160 g hvetemel
30 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Ostefyll:
1000 g kremost, romtemperatur
8 mellomstore egg, romtemperatur
300 g sukker
2 ss vaniljesukker
100 g smelted smør uten salt
3 ss potetmel
2 ss hvetemel
3 dl kremfløte

Dekor:
Ca. 14 stk jordbær
100 g mørk sjokolade
100 g hvit sjokolade