Legg inn oppskrift
Img 2363

Smørøyekake

Kaker blir best med Bremykt

Gjærbakst med bremyksmørøye og sukker, stekt i vedfyrt ovn, nam!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Passer veldig godt på hytta.

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, tørrgjær, salt og sukker, tilsett smeltet Brelett og lunket melk, bland til en smidig deg og sett til heving i en time.
Form til passende kaker til ovn eller hå på et stekebrett. La ytterlige heve i 30 min. Trykk hull i kaken med fingern, avstand 3-4 cm over hele kaka. Ha en klatt Bremyk i vert hull og strø sukker over kaken. Stek i steinovn i ca 10 min eller i stekeovn i 20 min ved 200 grad. Smaker best fersk.

Ingredienser

Bunn
500 g hvetemel
100g Bremyk steke og bake
80 g sukker
3 dl melk
1 pakke tørrgjær
1 knivspiss salt

Topping
100g sukker
100g Bremyk