Legg inn oppskrift
Img 1582

Kirsebærbløtkake med sjokoladebunn

Kaker blir best med Bremykt

Velsmakende sjokoladdbunn fyllt med kirsebær og krem.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Min mor har laget denne kaken til alle familieselskaper, derfor er den en klassiker i familien vår.

Fremgangsmåte

Bunn
Pisk 150g sukker, 80g Bremyk og 3 eggeplommer til en luftig masse. Tilsett 2 hele egg og pisk videre. Bland inn kakao, bakepulver og hvetemel.
Pisk 3 eggehvit 3 minutt, tilsett 50g sukker litt om litt mens du pisker. Bland forsiktig inn i røren.
Fordel i en rund form, stek på 175 grader i 50 minutter. Ta ut av oven.Etter 10 minutter skjær forsiktig rund kanten og ta av ringen. La avkjøl helt, del i tre lag.

Kirsebærfyll
Tøm kirsebærene med saft i en kasserolle, ta av 1 dl og bland med potetmel. Kok opp kirsebærene med sukkerrt. Tilsett potetmelblandingen , kok litt og sett tilside til avkjøling. Ta ut noen kirsebær til pynt. Ha kirsebærblandingen på nederste bunnen. Sett i kjøleskapet i en time.
Stivpisk kremmen med sukker og vaniljesukkeret. Ha et lag på kirsebærene, så kakelag nr 2, mere krem og lag nr 3. Smør inn kaken med krem og pynt etter ønske.

Ingredienser

Bunn
5 egg
200g sukker
80 g Bremyk steke og bake
1ts bakepulver
4 toppa spiseskje kakao
80g hvetemel

Kirsebærfyll
1 glass kirsebær
4 ts potetmel
1 ts sukker

Krem
2,5 beger fløte
3ts dukker
1ts vaniljesukker