Legg inn oppskrift
Jordbærterte

Jordbærterte med mazarinfyll

Pai blir best med Bremykt

Kraftig og smakfull terte med lekker mazarinfyll, smeltet mørk sjokolade, vaniljekrem og friske bær som jordbær og blåbær.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Når jeg er på ferie i Danmark elsker jeg å gå innom de de flotte bakeriene å smake og få inspirasjon til å bake lekre og smakfulle kaker. Men denne jordbærterten er nok familiens favoritt til de fleste selskaper og bursdager, den smaker fantastisk!

Fremgangsmåte

Mørdeig:
Bland hvetemel og melis i en bolle og smuldre i smøret. Tilsett egget og bland det sammen til en deig. La mørdeigen stå kaldt ca 1 time. Deretter kjevles deigen ut og legges i en smurt terteform ca 28 cm i diameter, slik at den dekker bunnen og kanten.

Marzarinfyllet:
Bland marsipan og muscuvadosukker godt sammen. Tilsett Bremykt smør litt av gangen og pisk det godt sammen. Deretter blandes eggene i, et av gangen, mens du pisker. Tilsett melet. Fordel mazarinfyllet i terteformen og stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca 25 min. La kaken avkjøles litt og dryss over hakket sjokolade, la det smelte og smør den smeltede sjokoladen utover kaken med en kniv. La kaken avkjøles helt.

Vaniljekrem:
Skrap ut vaniljefrø og ha frø og stang i en kjele, sammen med 2 dl melk og sukker, varmes opp til kokepunktet. Bland resten av melken og maisennamelet sammen og tilsett eggeplommene i en annen bolle. Hell i 3/4 av den varme væsken litt etter litt i eggeblandingen og pisk godt. Deretter helles alt tilbake i kjelen og varmes opp til kokepunktet mens det piskes hele tiden, la blandingen kokes i ca 1/2 min. Ta ut vaniljestangen og hell kremen i en bolle og la den avkjøles.

Ved servering:
Smør vaniljekremen utover kaken og pynt med friske jordbær og blåbær.

Ingredienser

Mørdeig:
200 gr hvetemel
100 gr melis
120 gr kaldt Bremykt smør i terninger
1 lite egg

Mazarinfyll:
150 gr marsipan
150 gr muscovado sukker
100 gr romtemperert Bremykt smør
2 egg
50 gr hvetemel

Vaniljekrem:
2 dl + 1/2 dl H-melk
3/4 dl kremfløte
60 gr sukker
2 eggeplommer
2 ss maisenna
1 vaniljestang

100 gr god mørk sjokolade
ca 400 gr friske jordbær og et beger blåbær