Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2018

Vi er klare med en ny konkurranse denne høsten. Startskuddet går mandag 1. oktober.

suksessterte

Kaker blir best med Bremykt

en av de beste kakene eg vet om

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

lillebroren min bruker å lage denne kaken når en av oss har bursdag eller at det er en form for feiring ettersom eg sliter litt med kremen. Kan pynte kaken etter eget ønske

Fremgangsmåte

Sett på stekeovnen på 175-180 °C. Visp eggehviter stive. Bland forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
Krem: Ha fløte, sukker, vaniljesukker og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.

Ingredienser

BUNN:
6 stk eggehviter
200 g melis
200 g grovmalte mandler
KREM:
1,5 dl fløte
150 g sukker
6 stk eggeplommer
2 ts vaniljesukker
200g bremykt