Legg inn oppskrift
Mab snickers cc

PEANØTT- OG KARAMELLCUPCAKES

Cupcakes blir best med Bremykt

Herlige cupcakes som smelter i munnen! De er salte, søte og himmelske! Peanøttene i kombinasjon med karamell og sjokolade er en helt nydelig kombinasjon.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Det å bake og dekorere cupcakes, er noe av det gøyeste jeg vet! De er så små og delikate, og det er en ypperlig mulighet til å være litt ekstra kreativ. Dette er et eksempel hvor man virkelig kan «designe mat». Nyt en cupcake eller to sammen med en kopp te!

Fremgangsmåte

Ha romtemperert smør, peanøttsmør og sukker i en bakebolle, og pisk det luftig med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett et egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Mål opp alle de tørre ingrediensene og sikt det opp i røren. Pisk sammen og tilsett til slutt karamellsaus og melk. Finn frem 12 muffinsformer og sett dem klare på et stekebrett. Fyll røren i en sprøytepose. Når du fyller formene ved hjelp av en sprøytepose, så blir det minimalt med søl. Fyll formene så de er litt mer enn halvfulle, og sett dem i forvarmet ovn.

Stekes på 200 °C i 15 minutter, avkjøl på rist når de er helt ferdige.

Ha romtemperert smør og peanøttsmør i en bakebolle og pisk det mykt – bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha i karamellsaus og vaniljesukker, tilsett deretter melisen litt etter litt. Pisk til du får en tykk og luftig krem. Bland inn saltet til slutt. Ha frostingen over i en sprøytepose med et stjerneformet munnstykke. Sprøyt fine rosetter oppå de avkjølte kakene. Hell forsiktig litt karamellsaus over glasuren på hver kake. Strø over peanøtter og drypp over litt smeltet sjokolade. Topp det hele med en klype flaksalt, som er en fin kontrast til det søte!

Ingredienser

RØRE
100 g peanøttsmør
75 g bremykt
150 g sukker
2 egg
0,5 dl melk
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss karamellsaus
1 ts salt

PEANØTT- OG
KARAMELLFROSTING
120 g peanøttsmør
100 g bremykt
4 dl melis
4 ss karamellsaus
2 ts vaniljesukker
1 ts flaksalt

TOPPING
Peanøtter
Smeltet sjokolade
Flaksalt