Legg inn oppskrift
Pict 20150620 131342

Sjokoladekake med bringebær

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Sjokolade og bringebær er en perfekt match !
Denne oppskriften på kakebunn bruker jeg ofte, den er så luftig og god på grunn av de stivpiskede eggehvitene. Sjokoladekaker blir mye bedre med ordentlig sjokolade i stedet for kakaopulver synes jeg.
I dag puttet jeg bringebær i kaken og det ble kjempegodt !

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Skill eggehvite og eggeplommer.
Pisk eggehviten stiv.
Pisk sukker og eggeplommer godt.
Smelt smøret –smelt kokesjokolade i smøret. Avkjøl litt.
Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker. Visp alt godt sammen.
Bland forsiktig inn eggehviten, bruk en slikkepott.
Hell kakerøren i en godt smurt rund springform, 24-26Ø.
Dytt bringebær ned i kakerøren, slik at bringebærene blir godt fordelt i kaken.
Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Dekk over med bakepapir, hvis den begynner og bli for mørk.

Krem:
Kok fløte, smør og sukker til det tykner.
Tilsett melkesjokolade i biter og rør til sjokoladen smelter.
Kremen og kaken må være nesten helt avkjølt før kremen tas på kaken!
Sett kaken i kjøleskapet, så sjokoladen stivner før du pynter den med friske bringebær og sitronmelisse ♥

Ingredienser

Kakebunn:
5 egg
250 g sukker
135 g bremykt
135 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g kokesjokolade
150 g bringebær + 100 g til pynt

Krem:
2 dl fløte
0,5 dl smeltet bremykt
2 dl sukker
120 g melkesjokolade