Legg inn oppskrift
Img 20170918 155554 894

Ostekake med Nutella

Ostekake blir best med Bremykt

Denne fløyelsmyke ostekaken er inspirert av den klassiske ostekaken. Digestive er byttet ut med Oreo-kjeks, og ostekremen inneholder et hint av vanilje for et ekstra søtt og godt preg. En elegant kake som er en fryd for både øyne og gane!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Den ble til da jeg ønsket å lage en ostekake som var mykere og smakte bedre enn den typiske ostekaken du lager med butikkkjøpt gelé. Kaken ble straks en slager hos mine nærmeste, og siden har jeg ikke brukt noen annen grunnoppskrift enn denne!

Fremgangsmåte

Bunn:
1. Knus Oreo-kjeksen i en food-prosessor eller bruk en kjevle dersom du ønsker en litt grovere bunn.
2. Bland smøret sammen med kjeksen, og hell blandingen over i en springform. Bruk et glass eller lignende til å jevne ut overflaten. Legg deretter formen i kjøleskapet.

Ostefyll:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann (minst 5 minutter). Pres ut vannet fra platene og løs dem opp i det kokende vannet. La blandingen avkjøles.
2. Pisk opp kremfløten til den får en fløyelsmyk konsistens. Legg til side.
3. Bland sammen Philadelphia (gjerne romtemperert) og melis i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter rømme, vaniljepasta og gelatin. Til slutt vender du inn den piskede kremen med en slikkepott.
4. Hell omtrent 2-3 dl av ostefyllet i en skål og sett til side. Ta ut formen fra kjøleskapet og hell resten av osteblandingen over den kalde bunnen.
5. Varm opp Nutella i mikrobølgeovn til den har en rennende konsistens. Pass på at den ikke er for varm, bland dette sammen med ostefyllet du satte til side. Du kan nå helle dette rett over ostefyllet i formen, eller legge små skjeer av Nutella-blandingen på toppen og bruke en kniv eller grillpinne for å gi kaken et marmorert preg, slik du ser på bildet.
6. Legg ostekaken i kjøleskapet og la den stivne i minst 3-4 timer.
7. Strø revet sjokolade og hakkede mandler over kaken før servering.

Ingredienser

BUNN
2 pk Oreo-kjeks (300 g)
100 g smeltet Bremykt

OSTEFYLL
3 gelatinplater (1-2 til dersom du ønsker en fastere, geléaktig konsistens)
3 ss kokende vann
1 pk kremfløte (3 dl)
1 pk rømme (3 dl)
300 g Philadelphia
120 g melis
1,5 ss vaniljepasta (f eks. fra Dr. Oetker)
4-6 ss Nutella

PYNT
Revet sjokolade
Hakkede mandler