Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Ostekaka

Ostekake med brownie og pasjonsfrukt

Ostekake blir best med Bremykt

Søt seig brownie toppet med en frisk og syrlig ostekrem med pasjonsfrukt og bringebær. Denne kaken har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig, her har jeg samlet alle mine favorittsmaker og satt det sammen til en kake. Vanskelig å beskrive, må oppleves :)

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Baking generelt betyr mye for meg, jeg elsker å prøve ut nye smaks kombinasjoner og leke meg på kjøkkenet. Denne kaka er blitt min nye favoritt og jeg er meget stolt over resultatet.

Fremgangsmåte

1 Start med brownien, smelt smør og sjokolade over middelsvarme i en kjele. Pisk lett sammen egg og sukker for hånd og bland de sammen. Sikt inn de tørre ingrediensene og hell over i en 20 cm rund form(ha bakepapir i bunn). stek 175 grader i ca 30 min, sjekk etter 20 -25 min slik at den ikke blir overstekt. Avkjøl.

2 Lag pasjonsfrukt curden, sil saften og ha den oppi en kjele med tykk bunn sammen med sukker og eggeplommene. Rør konstant på middelsvarme til blandingen tykner(skal ikke koke). Sett til side i ca 10 min før en rører inn smøret. Avkjøl.

3 Når brownien er helt kald begynner jeg på ostemassen. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Smelt sjokoladen i vannbad og la den bli romtemperatur på kjøkkenbenken. Løs opp gelatinen i et par spiseskjeer kokende vann. Pisk sammen alle ingrediensene utenom fløten, gelatinplatene og bringebærene. Pisk så inn den kalde fløten mens kjøkkenmaskinen går. Blander så forsiktig inn gelatinen som nå er blitt avkjølt. Helt til slutt vender jeg inn bringebærene og heller røra over brownien i formen. Sett kaldt, til den er stiv(helst over natten).

4 Lag sjokolade ganache ved å varme sjokoladen og fløten i vannbad og sett på kjøkkenbenken i ca 10 min til den er stiv.

5 Rull marsipankuler, og så rull dem i gullstøv.

6 Ha kaken ut av formen på et fat og pynt med pasjonsfrukt curd, sjokolade ganache, bringebær og marsipankuler. Bare fantasien kan sette grenser :)

* Kaken er best når den har fått stått et par timer i romtemperatur *

Ingredienser

Brownie bunn:
125 g selskaps sjokolade
60 g smør
2 egg (romtemp.)
175 g sukker
30 g mel
10 g kakao
klype salt

Pasjonsfrukt curd:
1/2 dl pasjonsfrukt
100 g sukker
3 eggeplommer
35 g smør (romtemp.)

Ostefyll:
300 g Philadelphia ost (romtemp.)
100 g hvit sjokolade
3 plater gelatin
litt vann
1 ts vaniljesukker
100 g sukker
2-3 ss pasjonsfrukt curd (se oppskrift over)
3 dl kald kremfløte
100 g ferske bringebær

Sjokolade ganache:
75 g selskaps sjokolade
en skvett fløte

Pynt:
50 g ferske bringebær
marsipankuler ruller i spiselig gullstøv
rester av pasjonsfrukt curden
sjokolade ganachen