Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2018

Vi er klare med en ny konkurranse denne høsten. Startskuddet går mandag 1. oktober.

Sjokoladekake med mascarpone krem, salt karamelsaus og bær

Annet blir best med Bremykt

Sjokolade sukkerbrød + kremfløte + mascarpone + bær + saltet karamellsaus = verdens beste sjokoladekake !

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

I en mikserbolle pisk egg og sukker i ca 10 minutter til massen er luftig og fin. Skru mikseren ned til lav hastighet og tilsett smør, vanilla bean paste. La så mikseren gå i 3 minutter til.
Sikt inn mel og kakao, litt av gangen, rør så forsiktig inn med slikkepott. Hell røren i en liten langpanne (35X24cm) dekket med bakepapir. Fordel røren godt utover, slik at overflaten blir helt rett. Bak det i 12-14 minutter på 180 grader.
Hev kaken ut på en rist og fjern bakepapir.
Tildekk en brødform med plastfolie. Med en kniv skjær ut alle delene ut av sukkerbrødet, og monter dette sammen i en brødform.

Karamellsaus :

Ha sukkeret i en liten gryte, og hell over vannet. Ikke rør!
Sett på medium til høy varme, og la sukkeret smelte. Når det har fått en dyp gyllen farge tas gryten av platen umiddelbart.
Hell fløten i, tilsett salt og la det småkoke under omrøring i et par minutter.

Fyll:

Legg gelatinplater i et glass kaldt vann i 6-10 minutter. Det må til for at gelatinplatene skal mykne litt opp.
Ha 1 dl fløte i en separat kjele og varm opp til kokepunktet.
Kryst så ut vannet av gelatinen og tilsett gelatinen i den varme fløten. Rør godt om til gelatinen smelter. Sett så til avkjøling.
Visp sammen 200 ml kremfløte og melis til en luftig krem. Tilsett romessens og mascarpone. Rør sammen med en slikkepott.
Tilsett fløte med gelatin forsiktig inn til massen blir glatt.
Hell fyllet i brødform, legg siste lag sukkerbrød over og la kaken stivne i kjøleskapet (3 timer).

Hell over karamellsausen og dekorer med bær.

Ingredienser

Sukkerbrød:
2 egg
100 g sukker
1/3 ts. vanilla bean paste ( kan utelåtes)
50 g mel
1,5 ss kakao
30 g smeltet Bremykt
Fyll:
300 ml kremfløte
100 g mascarpone
2 ss melis
2 gelatinplater
romessens
6 stk jordbær
Salt karamell :
160 g sukker
70 ml vann
125 ml kremfløte
25 g Bremykt
havsalt
Pynt:
Friske bær