Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Image

Fletterundstykker/rundstykker i langpanne

Rundstykker blir best med Bremykt

Deigen er lett å arbeide med og passer godt til familiebakst med barna.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften har jeg funnet i boken "Helt enkelt baking" og har blitt en stor favoritt for små og store i familien og jeg baker de ofte til søndagsfrokosten.

Fremgangsmåte

1. Smelt Bremykt. Ha i melken og varm blandingen til 37 gr C, fingervarm.
2. Rør gjæren ut i litt av væsken og bland resten av væsken i. (Dette gjør du om du bruker fersk gjær. Hvis du bruker tørrgjær blandes den sammen med det tørre.)
3. Visp egget sammen i en kopp og ha det i melkeblandingen.
4. Tilsett mesteparten av melet, saltet og sukkeret. Elt deigen til den blir seig og smidig.
5. Dekk deigenbollen med plast og la den etterheve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
6. Ta deigen ut på et lett melet bord og del den i gjevne emner. Trill eller flett rundstykkene. Om du ønsker å ha de i en langpanne, legges de ganske tett i en smurt langpanne. Dekk med et glasshåndkle.
7. Etterhev rundstykkene i 20-30 minutter.
8. Pensle med sammenvispet egg og vann, og dryss evt valmue- eller sesamfrø over.
8. Stek rundstykkene ved 220 gr C midt i ovnen i 10-12 minutter eller 30-35 minutter på nederste rille hvis du lager de i langpanne.
9. Sett en plate på øverste rille i ovnen hvis rundstykkene ser ut til å bli for mørke. Avkjøl på rist.

Ingredienser

24 stk

50 g Bremykt
7 dl melk (eller halvparten vann og melk)
1 stort egg
50 g gjær (jeg bruker tørrgjær)
Ca 1 kg hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker

Pynt:
1 egg
1 ss vann
Valmue eller sesamfrø