Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 20160918 163058 01

Red Velvet Ostekake Brownies

Annet blir best med Bremykt

Red velvet? Brownies? Ostekake? Kan ikke bestemme deg? Nå du kan få alle tre! Den er akkurat passer søt og vil umiddelbart bli din favoritt! Seig, fuktige, og mektig red velvet brownies virvlet med ostekake…NAM!

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175°C. Smør en 20x20cm form med myknet Bremykt og dekk med bakepapir. Sett til side.
2. RED VELVET BROWNIES: I en liten bolle, visp eggene sammen. Sett til side. I en annen bolle, bland smeltet Bremykt og sukker sammen. Deretter, tilsett og bland i denne rekkefølgen: vaniljeekstrakt, kakaopulver, salt, rød farge, og eddik. Visp inn eggene. Tilsett siktet hvetemel. Bruk en slikkepott og vend forsiktig i røren. Bland akkurat lenge nok til at røren blir klumpfri, ikke lengre. Overmixing vil ødelegge teksturen. Sett av ca. 100ml av røren og hell resten i formen.
3. OSTEKAKE VIRVEL: I en kjøkkenmaskin bolle, tilsett myknet kremost, sukker, eggeplomme, og vanilje og pisk på medium hastighet til det er helt glatt (ca. 1-2 minutter). Bruk en skje og slipp klumper av ostekake blanding på toppen av brownie røren. Deretter hell resten av brownie røren på toppen av ostekake blanding. Bruk en kniv til å virvle både.
4. Bak brownies i midten av ovn i 28-30 minutter eller til en tannpirker inn i midten kommer ut ren. La brownies avkjøles helt før du skjærer i firkanter, gjerne i kjøleskapet over natten. Velbekomme!

Ingredienser

Red Velvet Brownies:
2stk store egg, romtemperatur
115g Bremykt (steke og bake eller original), smeltet
195g sukker
¾ ss vaniljeekstrakt (10ml)
25g kakaopulver
En klype salt
2 tuber rød konditorfarge
¾ ts eddik (3.75ml)
95g hvetemel, siktet

Ostekake Virvel:
300g kremost, romtemperatur
50g sukker
1 eggeplomme, romtemperatur
½ ts vaniljeekstrakt (2.5ml)