Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Gáhkko

Rundstykker blir best med Bremykt

Polarbrød med reinkjøttkraft

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Gáhkko er samisk navn på "klappakaker/polarbrød"

Fremgangsmåte

Smelt smøret og hell reinkjøttkraft i, og varm til den er lunken/fingervarm. Rør ut gjæren og sirupen i væska , tilsett malt fennikel og elt deigen sammen med melet. Elt deigen lett, det skal ikke være for hard deig. Dekk deigen med klede og la den heve i 30 min. Ikke ha hele deigen på benken når du skal kjevle ut til runde gáhkko/"polarbrød", ta heller litt deig for hver gang du skal kjevle ut, så slipper du mye deig på benken. Legg runde gáhkko på bakeplate/bakepapir og la det etterheves i 30 min. Sett ovnen på 230° . Prikle gáhkko med gaffel like før du setter det i ovnen. Stekes til de blir gylnebrune . Avkjøles på rist.

Ingredienser

100 g smør
1 liter reinkjøttkraft
50 g gjær
2 ts fennikel
2 ss sirup
1 kg hvetemel, eller nok hvetemel til passelig deig, skal ikke bli for hard deig.