Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Screenshot 2016 10 16 10 14 26 1

Brytebrød med kesam

Rundstykker blir best med Bremykt

Luftige og gode, halvgrove rundstykker som kan spises til supper, koldbord eller med pålegg.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Har laget oppskriften selv. Har delt den med mange og fått veldig gode tilbakemeldinger😊

Fremgangsmåte

Bland alt det våte og tørre utenom margarinen som du har i når du har fått kjørt deigen sammen. Kjør maskina til du har en glatt og smidig deig. Ikke ha i alt det sikta speltmelet med en gang, prøv deg mitt frem til deigen akkurat henger sammen. Bak ut rundstykker- til brytebrød settes de tett sammen på brettet. Etterhev i ca.30 min- til ca dobbelt størrelse. Pensle med egg og strø over litt havregryn. Stek midt i ovn ved 225 grader i ca.15 min, til de er pent brune.

Lykke til😊

Ingredienser

Oppskrift brytebrød

2 ps tørrgjær
1 liter lunkent vann
0.5 dl appelsinjuice
1 beger mager kesam
100 g myk bremyk margarin
1 ts salt
2 ss honning
3 dl havregryn
3 dl grov speltmel
Ca. 2 l siktet